Prikupljanjem donacija na Špancirfestu pomažu djeci oboljeloj od dijabetesa

Prikupljanjem donacija na Špancirfestu pomažu djeci oboljeloj od dijabetesa

„Lions klub NCLC Varaždin Millennium“ se, tradicionalno, i ove godine uključio u Špancirfest. Sudjelovanje kluba je uvijek humanitarnog karaktera, a sva prikupljena sredstva idu svima kojima je potrebno.

 

Sredstva prikupljena donacijama na ovogodišnjem Špancirfestu tradicionalno će biti namijenjena za odlazak djece oboljele od dijabetesa u edukativne kampove u organizaciji Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, KBC-a Rebro te drugih organiziranih ljetnih edukativnih kampova za djecu i mlade sa šećernom bolešću.
S obzirom da lijepa suradnja Kluba i Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin traje već niz godina na veliko zadovoljstvo djece koja se bore sa šećernom bolešću, pozivaju sve špancirere da ih i ove godine posjete u njihovoj kućici i svojim donacijama podrže u nastojanju da olakšaju život djece i mladih oboljelih od šećerne bolesti.
U znak zahvale, članovi Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin svaki dan će u kućici Kluba u jutarnjim smjenama vršiti besplatno mjerenje razine šećera u krvi, uz davanje raznih savjeta i informacija o samoj šećernoj bolesti/dijabetesu poznatijem kao „tihi ubojica“ budući da čak 40 % populacije ni ne zna da boluje od dijabetesa.
Radno vrijeme kućice je od ponedjeljka do petka od 9 do 12 sati te od 17 do 22 sata, a subotom i nedjeljom od 10 do 22 sata.

Izvor
 

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.