Anketa - šećerna bolest u RH

Anketa - šećerna bolest u RH

Poštovani predstavnici i predsjednici udruga,
dostavljamo vam Anketu - šećerna bolest u RH, te vas molimo da je proslijedite članstvu udruge. Anketu je potrebno ispuniti shodno uputama u nastavku.

 

Negativni trendovi vezani uz šećernu bolest u Republici Hrvatskoj uzeli su maha, a posljedice svega najviše trpe oboljeli. Istovremeno, svjesni smo nerazumijevanja onih koji mogu svojim odlukama strateški dugoročno promijeniti situaciju. Stoga je trenutak da se oboljeli sve aktivnije uključe u rješavanje ove problematike. Jedan od zamišljenih koraka je i anketa koju šaljemo u prilogu. Ona ima 33 pitanja vezana uz šećernu bolest, a sastavljena je po uzoru na slične ankete u svijetu kojima se procjenjuje stanje skrbi o bolesti. Cilj ove ankete je da se njome upotpuni sadašnja slika stanja u Republici Hrvatskoj s perspektivom koju daju oboljeli kako bi u daljnjim aktivnostima mogli jasno prezentirati "našu stranu priče". Osim toga, očekujemo da će nam ovaj pristup otvoriti ideje i mogućnosti za nove akcije u kojima će se oboljeli aktivnije uključiti.

Anketa je potpuno anonimna, a popunjava se na način da je potrebno odgovoriti na svako pitanje, a za svako pitanje potrebno je dati samo jedan odgovor. Svako pitanje ima više ponuđenih odgovora, osim za nekoliko pitanja gdje se brojkom unosi traženi podatak (tjelesna masa, visina i opseg struka). U naznačeno polje se unose odgovori za svako pitanje na način da se u polje upiše broj koji pripada odgovoru, a nalazi se desno od polja.

Cilj ove akcije je da u potpunosti reprezentativno prikaže stanje šećerne bolesti u Republici Hrvatskoj pa vam šaljemo i minimalni broj članova udruga koji bi po svakoj od županija trebali popuniti anketu. Uz to, važno je da anketa reprezentativno predstavlja i tipove šećerne bolesti pa je potrebno da u ukupnom broju članova udruga koji će sudjelovati bude oko 90% onih koji imaju tip 2 šećerne bolesti. Tablica ispod daje podatke o minimalnom broju članova udruga koje treba uključiti u anketu kao i njihovu podjelu po tipovima bolesti.

Svi prikupljeni podaci bit će statistički obrađeni i pripremljeni za prezentiranje i objavljivanje. Plan je da se anketa započene odmah te da se svi podaci prikupe do zaključno 23.03.2018. Popunjene ankete nam pošaljite poštom na adresu HSDU-a, Ilica 48/II, Zagreb ili nam se obratite direktno radi dogovora kako bi bili što brži u prikupljanju podataka. 

Anketu možete preuzeti na sljedećem linku: Anketa - šećerna bolest u RH

 

Srdačan pozdrav,

 
Zrinka Mach, mag. soc. geront.

predsjednica HSDU-a

 

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.