Prvo gradsko priznanje Klubu dijabetičara Cres

Prvo gradsko priznanje Klubu dijabetičara Cres

Posljednjih dana protekle godine održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Cresa u povodu Dana Grada Cresa i zaštitnika sv. Izidora, na kojoj su se okupili uzvanici iz javnog, kulturnog, gospodarskog i crkvenog života grada.

 

Najsvečaniji dio sjednice bila je dodjela najvišeg gradskog priznanja, ali i zahvalnica. Među dobitnicima zahvalnica bio je i Klub dijabetičara Cres, koji je, kako je to u obrazloženju istaknuto, počeo kontinuiranim radom pred 6 godina sa samo 5 članova, a sada obuhvaća 35 članova i ostvaruje zapažena predavanja, besplatna javna kontrolna mjerenja tlaka i šećera u krvi, edukaciju, kako u prepoznavanju dijabetesa, tako i u dobavi te korištenju glukometara i trakica.
Zahvalnicu „Klubu dijabetičara Cres za rad na prevenciji i otkrivanju šećerne bolesti, te edukaciji bolesnika“, s osobitim ponosom i zadovoljstvom zbog javnog priznanja pred najuglednijim ljudima Cresa primila je patronažna, viša medicinska sestra Mihaela Keršić Mužić, koja ovaj klub vodi od osnutka, neovisno o brojnim poteškoćama, kao i činjenici, da takva aktivnost nije posebno atraktivna i adekvatno javno prezentirana.

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.