Održana redovna skupština udruge i proslavljen 8. rođendan

Održana redovna skupština udruge i proslavljen 8. rođendan

U kongresnoj dvorani Grand Hotela Park u jutarnjim satima održali smo redovnu Skupštinu udruge i obilježili osam godina postojanja, a ujedno je to bila i proslava Dana neovisnosti naše Domovine i obilježavanje Dječjeg tjedna.

 

U radnom dijelu usvojili smo izvješća za prethodno razdoblje, izabrali tijela uprave i plan rada za naredno razdoblje. Djeca su imala svoj program u obližnjem parku na ljuljačkama, toboganu, klackalicama...ali se i šetalo uređenim parkom i šetnicom. Nakon ugodno provedenog vremena u taverni Hotela je nastavljena proslava rođendana, a na jelovniku su bili canapei, rođendanska torta (posebno pravljena za ovu prigodu u slastičarni hotela) i sokovi.
Proslava je trajala dobra tri sata. Djeca su se zajedno sa svojim roditeljima međusobno družila izmjenjujući iskustva u borbi protiv dijabetesa. Ponosni smo na ovo proteklo razdoblje u kojem smo uspjeli nizom akcija ukazati na potrebe naše djece i poboljšati kvalitetu liječenja u Općoj bolnici Dubrovnik.
 
Dobrotvoran rad Udruge usmjeren je i na podršku i informiranje djece i roditelja, a ukupno brojimo 115 članova. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji postoji pedesetak djece koja boluju od šećerne bolesti, a primjetan je porast broja djece tijekom posljednjih godina. Ako se nastave postojeći trendovi, ova brojka će i dalje rasti.

Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli i omogućili provođenje ciljeva i uspješan rad u proteklom vemenu. Najavljujemo nastavak aktivnosti za Svjetski dan šećerne bolesti 14. studenog.

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.