Diaeuro 2012 - zlato je u našim rukama!!!

Diaeuro 2012 - zlato je u našim rukama!!!

Hrvatski nogometni tim osoba sa dijabetesom osvojio je zlato na DIAEURO 2012 - Europskom prvenstvu u nogometu osoba sa šećernom bolešću u Ukrajini, Kijev

 

U srijedu 4. srpnja 2012. sletjela je u Kijev hrvatska reprezentacija osoba s dijabetesom kako bi sudjelovala na Europskom prvenstvu u malom nogometu na DIAEURO 2012 u Ukrajini. Tim kojeg je činilo 7 igrača (Mario Majstorović, Marko Marković, Joško Čulo, Vatroslav Čović, Mario Žitnik, Ivica Štefičar i Matija Ažić), trener (Bruno Baglama) i liječnik (Mladen Grgurević), te izbornik repke (Tomislav Ciković) i tajnica HSDU-a (Nataša Ćuk Roland) bili su smješteni u kampus kineziloškog fakulteta u Kijevu gdje se ujedno i odvijalo nogometno prvenstvo. Bilo je prijavljeno osam zemalja: Italija, Kazahstan, Uzbekistan, Slovačka, Poljska, Ukrajina, Bjelorusija i Hrvatska.

- U skupini smo pobijedili Italiju 4:1, sa Slovačkom igrali 1:1, te pobijedili Poljsku 8:1. Bili smo drugi u skupini zbog lošije gol razlike od Slovačke. U polufinalu smo igrali protiv Ukrajine i pobijedili s 3:1. U finalu smo se ponovo sastali sa Slovačkom. Ovaj puta je bilo 2:2, pa smo na „penale“ pobijedili 4:3 i osvojili zlato. Golman Matija Ažić proglašenje za golmana prvenstva – rekao je naš izbornik Tomislav Ciković i najavio nove akcije ovog tima te mogućnost organiziranja sličnih natjecanja i u Hrvatskoj.

Zlatni nogometaši sletjeli su iz Ukrajine u ponedjeljak kasno poslije podne, a dočekali su ih rodbina i prijatelji. Veliki pehar u rukama kapetana, zlatne medalje u ustima zlatnih nogometaša razdragao je sve prisutne.

foto: Božidar Antolec

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.