Hrvatski tim zlatni na DiaEuro 2017.

Hrvatski tim zlatni na DiaEuro 2017.

Od 16. do 21. srpnja 2017. u Bukureštu se održavalo Europsko prvenstvo u malom nogometu osoba sa šećernom bolešću - DiaEuro 2017.

 

Zlatni tim DiaEura i predsjednica HSDU-a Zrinka Mach održali su intervju u emisiji Dobro jutro Hrvatska povodom pobjede na natjecanju u Bukureštu. Osim ovog uspješnog projekta predsjednica je najavile i neke buduće aktivnosti HSDU-a, a o čemu se sve govorilo možete pogledati OVDJE.

Sudjelovalo je 12 EU zemalja (www.dia-euro.ro) među kojima je i hrvatski malonogometni tim osoba sa šećernom bolesti koji je okupljen pod Hrvatskim savezom dijabetičkih udruga.

Utakmice su se održavale u sportskoj dvorani CS Dinamo Buchurest.

Evo puta kako je Hrvatska reprezentacija igrala prvenstvo DiaEuro 2017:
 
Skupina B: Rumunjska – Hrvatska: 1:1

                   Bugarska – Hrvatska: 3:6

Četvrtfinale: Bosna i Hercegovina - Hrvatska: 3:7

Polufinale: Rusija – Hrvatska: 3:4

Finale: Mađarska - Hrvatska: 5:6


Na utakmicama polufinala i finala pored naših navijača prisustvovao je i hrvatski veleposlanik u Rumunjskoj, NJ.E. g. Davor Vidiš.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga (HSDU) dio je globalne zajednice osoba oboljelih od dijabetesa. Kao jedna od članica Međunarodne dijabetičke federacije (International Diabetes Federation, IDF) sudjelujemo u međunarodnim aktivnostima kao jedna od 180-zemalja članica. S obzirom na prirodu liječenja dijabetesa (bolja kontrola glikemije uz tablete/inzulin), bavljenje fizičkom aktivnošću ima vrlo značajan doprinos u kontroli šećerne bolesti te sve naše aktivnosti za osobe s dijabetesom, pored edukativnih, vezano sa samu bolest obavezno uključuju i neku vrstu tjelesne aktivnosti te stalno podizanje svijesti o njezinoj važnosti.

Takva je situacija i s ostalim savezima u svijetu. Shodno tome Ukrajinski dijabetički savez odlučio je po prvi puta organizirati međunarodno natjecanje osoba s dijabetesom u malome nogometu DiaEuro 2012, u srpnju 2012. g. u Kijevu kako bi se skrenula pažnja cjelokupne europske i svjetske javnosti na problem dijabetesa.

Prvenstvo se organizira svake godine kontinuirano od 2012.godine, a važno je spomenuti da je hrvatski malonogometni tim od početka projekta plasmanom uvijek pri samom vrhu.
 

Hrvatski savez dijabetičkih udruga
 

 

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.