Diatletičar u Zagrebu

Diatletičar u Zagrebu

Pozivamo vas da se pridružite Gavinu Griffithsu, mladom Britancu sa tip 1 dijabetesom koji dolazi u Zagreb u sklopu svog obilaska istoka i juga Europe gdje održava susrete i trčanja s lokalnim dijabetičkim zajednicama. U Zagrebu će trčati 19.4. u parku Maksimir, a start će biti u 18 sati kod glavnog ulaza.

 

Gavin Griffiths, mladi Britanac rođen u Londonu, obolio je od dijabetesa tipa 1 u dobi od 9 godina, oko Nove godine 2000. Nakon hitne obrade u bolnici i suočavanja s dijagnozom, Gavina je najviše mučilo ovo pitanje: hoću li se moći baviti sportom? U bolnici je dobio odgovor da će dijabetes znatno utjecati na njegov život i ograničiti mu sportsku karijeru. To je doživio kao da mu netko ruši snove. Zadnjih 16 godina Gavin je proveo dokazujući toj osobi koliko je bila u krivu.

Gavin se bavi trčanjem na duge staze i sportovima izdržljivosti. Godine 2012. bio je nositelj olimpijske baklje na Olimpijadi u Londonu. Iduće godine trčao je po 30 milja (48 kilometara) u 30 uzastopnih dana duž cijele Velike Britanije i prikupljao donacije za istraživanje dijabetesa. Godine 2014. putovao je po Sjedinjenim Američkim Državama i održavao predavanja i susrete s dijabetičkim zajednicama. U sklopu te turneje istrčao je 7 uzastopnih maratona u 7 dana, također za humanitarnu svrhu. Prošle godine sudjelovao je u mHealth Grand Tour, vožnji biciklom od Bruxellesa do Ženeve u 9 dana. Vozači su prešli 1500 kilometara i savladali 22000 metara uspona, a sudjelovao je i naš dijabetičar ultramaratonac i trostruki ironman Nenad Šimunko. O drugim Gavinovim putovanjima, izazovima i uspjesima pročitajte na njegovoj web stranici diathlete.org.

 

Više pročitajte na linku: Diatletičar u Zagrebu

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.