Jabuka i dijabetes

Jabuka i dijabetes

Kontrola šećera u krvi je bitna za ljude koji pate od dijabetesa, a polifenoli u jabuci su izravno povezani sa smanjenjem unosa ugljikohidrata u tijelu.

 

To pak, smanjuje oscilacije razine šećera u krvi, koji se pojavljuju u krvi i važna je pomoć kod oboljelih od dijabetesa a koji su pod kontrolom. Polifenoli su također snižavaju apsorpciju glukoze u našem probavnom traktu, a oni stimuliraju oslobađanje inzulina iz naše gušterače, što je potrebno da bi razine šećera u krvi bile pod kontrolom. Konačno, polifenoli stimuliraju receptore inzulina na stanice u cijelom našem tijelu, što ubrzava uklanjanje šećera iz našeg krvotoka koje ga trebaju za pravilnu funkciju organa. Jabuke su jedna od najboljih namirnica za poboljšanje zdravlja ljudi koji boluju od dijabetesa.

Izvor

Tražilica

Copyright © 2017 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.