Edukativno - rehabilitacijski kamp

Ljetni kamp za djecu i mlade sa šećernom bolesti Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga

 

Kamp Premantura, 2018. godine

Na linku možete pogledati slike iz prošlogodišnjeg dječjeg kampa: Kamp Premantura 2016.

23. lipnja do 30. lipnja 2018. u Premanturi kraj Pule

Veseli nas pozvati vas na još jedno veliko druženje u Ljetnom kampu za djecu i mlade sa šećernom bolesti! Nakon godina pozitivnog iskustva Hrvatski savez dijabetičkih udruga nastavlja s organizacijom ovog uspješnog projekta u Premanturi kraj Pule u trajanju od 23. lipnja do 30. lipnja 2018. Cijena za sudjelovanje u kampu iznosi 2.000,00 kn po djetetu koje je član udruge. Ostatak financijskih sredstava osigurat će Hrvatski savez dijabetičkih udruga. Kamp je namijenjen djeci između 10 i 16 godina starosti. Prijave traju do 31. svibnja 2018., odnosno do popunjenja mjesta, a prednost prilikom prijave imaju djeca koja nisu nikad bila u ovom edukacijsko-rehabilitacijskom kampu i članovi su udruge, a zatim oni koji su bili jednom ili više puta. Cijena za sudjelovanje u kampu djece koja nisu članovi udruga iznosi 4.000,00 kn.

Zašto kamp?

Druženje u kampu sastoji se od mnoštva zabavnih aktivnosti poput plivanja, radionica, društvenih igara, sportskih aktivnosti te psiholoških radionica. Prehrana, samonadzor, inzulinska terapija glavne su teme kampa. Uz pomoć medicinskog tima, liječnika, psihologa i medicinskih sestara djeci se pružaju sve potrebne informacije o tome kako biti samostalan i odgovoran dijabetički bolesnik. Na temelju svog osobnog iskustva djeca kroz igru i i učenje uz nadzor stručnjaka najbolje pomažu jedni drugima u situacijama kada nema roditelja. Sve to doprinosi boljoj regulaciji šećerne bolesti i najvažnije, smanjuje osjećaj izoliranosti i ograničenosti djece u njihovoj svakodnevici.

Organizacija kampa

  • 24-satna medicinska skrb
  • smještaj u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama s vlastitim kupaonicama
  • prijevoz autobusom Zagreb-Premantura-Zagreb
  • puni pansion s pet obroka dnevno
  • osiguranje grupe
 
Prijave
 
Budući da se uvijek traži mjesto više požurite sa svojim prijavama:

Za kamp se možete prijaviti direktno preko online obrasca: Prijava za kamp Premantura 2018

Drugi način je da ispunite obrazac (preuzmite ga ovdje u wordu) te ga pošaljete na mail kamp@dijabetes.hr, faxom na 01 4847 807 ili poštom na adresu HSDU, Ilica 48/II, 10000 Zagreb

 

Sve dodatne informacije možete saznati na

telefon HSDU-a: 01 4847 807
 

Radujemo se druženju!

 

Kamp Premantura, 2015. godine

Ljetni kamp za djecu i mlade sa šećernom bolešću Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga

29. lipnja do 5. srpnja 2015. u Premanturi kod Pule

 

Ljeto je sve bliže, a s njime i ljetni praznici. :)

Planiranje ljetovanja, posebno za djecu i mlade može početi.
Svoju djecu možete bez razmišljanja povjeriti stručnom osoblju Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga gdje će biti dio vesele ekipe. Boravak u kampu zamišljen je kao kombinacija odmora i edukacije, rekreacije, prijateljstva i zabave. Osim što će bezbrižno uživati u mnoštvu zabave, druženja i kupanja, djeca će imati priliku upoznati puno drugih sličnih njima imati i nešto i naučiti o svojoj bolesti.

Kamp ove godine organiziramo od 29.6. - 5.7.2015.g. u Premanturi kod Pule za uzrast sudionika od 10 do 16 godina.

U cjelodnevnoj brizi za njih sudjeluje tim liječnika, medicinskih sestara, psihologa, voditelja tjelesne aktivnosti i animatora. Ovakav tim će vam pružiti dovoljno edukacije da se nakon povratka kući osjećate samostalnije i osposobljeniji za bolju kontrolu svoje šećerne bolesti.

Uz subvencionirani iznos troška kampa od strane Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, cijena kampa po djetetu iznosi 2.000,00 kuna.

Predlažemo roditeljima djece koja nam se žele pridružiti u kampu da kontaktiraju svoje lokalne udruge i ispitaju postoji li mogućnost da i udruge sudjeluju u dijelu troška.

 

Sve dodatne informacije možete saznati na

telefon HSDU-a: 01 4847 807

Kamp Premantura, 2014. godine

  

Ove godine dječji sportsko rekreativni kamp organizirali smo po prvi put u odmaralištu u Premanturi pored Pule. Poveli smo 30ak djece u dobi od 10-16 godina i u 10 dana kampa djeca su kroz edukaciju naučila mnogo stvari o svojoj bolesti, prošli smo radionice oslikavanja majica, tečaja pravilnog disanja, poneki su naučili osnove yoge, a standardno dobru zabavu imali smo u večernjim satima uz sportske igre i druženja.
Također smo organizirali obilazak grada Pule uz nezaobilaznu arenu, te izlet brodom na Brijune.
Kako riječi nikad nisu dovoljne, pogledajte galeriju fotografija na slijedećem

linku 

 

  

  

Kamp Rabac, 2013. godine

Iskustva sudionika kampa

Razmišljajući o odlasku u kamp dvoumio sam se.... Nije mi baš bilo drago da po prvi puta napustim mamu i tatu koji su se također jako brinuli i pitali je li to pametno da me pošalju u kamp za djecu sa šećernom bolesti. Nekako se to prelomilo u meni a i njima, na obiteljskom sastanku odluka je ipak pala - idem, pa kako bude!

Uostalom, odlučio sam pokazati mami i tati kako sam prilično samostalan i da nema razloga za njihovu brigu!

Došavši na sastanak pred polazak autobusa pravio sam se totalno cool, nisam htio pokazati kako mi noge klecaju i kako grozničavo odmjeravam djecu koja su (vjerojatno) osjećala isto što i ja, nismo se međusobno poznavali, a nije mi, priznajem bilo lako odabrati niti para za sjedenje u busu.

Gledao sam te neke voditelje, doktoricu, sestre...pa čak i nisu odavali neki loš dojam te sam im odlučio dati šansu!

 

Ekipo moja, sve što je uslijedilo nakon rastanka sa zabrinutom mamom i tvrdokornim tatom bila je jednostavno pjesma! I to jako dobra!

Već smo se u autobusu sprijateljili a čim smo se smjestili u sobe postalo nam je predobro!

Imali smo raspored u kampu svaki dan... dosta učenja (to nije često bilo baš najzabavnije), ali niti zabave nije nedostajalo. Šećeri su nam svima uglavnom bili jako dobri, osim malo nakon pizze. Ali zato je doktorica Lavinia zakon!!!

Imali smo i radionice gdje smo izrezivali kolaže i novine i naljepnice i od toga radili svoje osobne karte, da se bolje upoznamo i da svatko  zna što tko voli.

Tjelesna aktivnost nam je bila super, vježbanje na plaži, kao i  skakanje u more i uživanje u bazenu.

Najviše od svega smo uživali družeći i zezajući se, stekao sam  fenomenalne prijatelje i prijateljice, sva su djeca bila super, bili smo kao jedna velika obitelj. Nemam srca to reći svojoj mami i tati, da ih ne rastužim i da ne misle da mi nisu nedostajali. Oni znaju da ih ja jako volim, najviše.

Ali u kampu sam upoznao i jednu predivnu djevojčicu koju isto volim... jako..

Voditelji su nam organizirali i romantičnu večeru gdje smo se svi uredili i uživali kao u pravom restoranu. Bilo nam je jako lijepo i zabavno i na karaokama i na sportskoj olimpijadi.

 

Sa svojim novim prijateljima sam se dogovorio da ćemo se i iduće godine prijaviti u kamp jer nam je bilo genijalno i nadamo se da će  nam voditelji dopustiti da to ponovimo!

 

      

 

      

Kamp Rabac, 2012. godine

Kao što već dobro znate, ove godine Hrvatski savez dijabetičkih udruga organizirao je dva edukativno-rekreacijska kampa za djecu i mlade sa šećernom bolešću. Prvi kamp, za djecu od 8 do 13 godina održali smo, poučeni dobrim prošlogodišnjim iskustvom, u naselju Girandella u Rapcu od 16. do 25. lipnja 2012.
Doktorice Lavinia La Grasta Sabolić i Marija Vidaković, te sestre Marija Pešut, Brankica Filipan, Iris Britvar i Ivana Kovačević pobrinule su se da šećeri budu uredni, a edukacije "pitke" i poučne. Psihologica Ivona Poljak trudila se pokazati nam nove načine rješavanja problema, dok je trener Vjeko Kadoić bio zadužen za sport i zabavu.
Ove godine imali smo i goste iz Srbije kojima smo se svi trudili pokazati na koji način mi organiziramo i provodimo kampove.
Uz zahvalu svom osoblju i donatorima na poklonima kojima se uvijek veselimo, donosimo vam djelić atmosfere iz kampa.

    

   

Kamp Zadar, 2012. godine

Nakon prvog kampa za najmlađe održanog krajem 6. mjeseca u Rapcu, drugi edukativno-rekreacijski kamp Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga održao se od 10. do 19. srpnja 2012. g. u Omladinskom hostelu Zadar. Sa veselom ekipom mladih od 14 do 16 godina u kampu su od medicinskog osoblja bili dr. Mladen Grgurević i dr. Kristina Blaslov, te medicinske sestre Iris Britvar, Brankica Filipan i Iva Dojčić. Psihološke radionice vodila je Mirna Ažić, a za tjelovježbu i sportske igre bio je zadužen Ivan Karavida. Svi zajedno su se vješto trudili da kroz edukaciju sudionicima objasne sve što im je nejasno, novo ili baš najbolje ne razumiju. Naravno to im je odlično polazilo za rukom, izmjereni šećeri su bili najbolji pokazatelj.
U kampu su nam se pridružili i gosti iz Makedonije, Renata, Simona i Martin, a u njihovoj pratnji su bile dr. Ilijana Muratovska i med. sestra Tatjana Gjorgovski.
Smještaj nam se svima jako svidio, kao i drago osoblje, te se hostel u Zadru pokazao kao odličan izbor za sve naše zahtjeve u provedbi kampa i stoga se srdačno zahvaljujemo svima koji su doprinijeli kvaliteti i ugodnom ambijentu našeg boravka.
Posebno se zahvaljujemo svim sponzorima koji su nam poklonili reklamne stvarčice koje su razveselile naše slatkiše.

  

  

Kamp Rabac, 2011. godine

Od 19. do 28. lipnja 2011. godine održan je edukativno-rekreativni kamp za djecu i mlade oboljele od šećerne bolesti u turističkom naselju Girandella u Rapcu. Većina vremena provedena je na otvorenom, u tjelovježbi, pli­va­nju, odbojci, sun­ča­nju, šetnji, izletu brodom, pred kraj je čak i edukacija održavana vani, u prirodi.
U večernjem programu sudionici su uživali u šetnji uz more, plesu u discu, glumi, pjevanju i borilačkim vje­šti­nama u osmišljenom talent showu sudionika kampa.
Možemo reći da je uspostavljen najbolji omjer edukativnog i rekreativnog :).
Za uspješnost provedbe kampa u radu s djecom, na stalnoj brizi i skrbi zahvaljujemo se medicinskom osoblju, dr. Lavinii La Grasti Sa­bo­lić i dr. Ani Jakir, te medicinskim sestrama Mariji Vuleti, Martini Tuti, Iris Britvar i Brankici Filipan, kao i našoj dra­goj “trenerici“ Danijeli Grgić.
Zahvaljujemo svim tvrtkama, a ponajviše onima koje iz godine u godinu prepoznaju značaj dječjeg kampa te nam svojim do­na­ci­ja­ma pomažu u njegovoj provedbi, a poklonima u predmetima i raznim potrepštinama uveseljavaju naše mlade kam­pe­re. Također, ne smijemo izostaviti pohvale svom osoblju turističkog naselja Girandella, kuharima, poslužiteljima i divnim recepcionerima, na glav­noj recepciji i u objektu “Agava“ zbog izuzetne susretljivosti i srdačnosti te pomoći.

  

  

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.