Udruga Slatki život se vratila iz Terma Tuhelj...

Udruga Slatki život se vratila iz Terma Tuhelj...

... nakon uspješno organiziranog 7. zimskog kampa za djecu oboljelu od dijabetesa i njihove roditelje.

 

Ove zimske praznike djeca i roditelji proveli su četiri dana u Termama Tuhelj u uspješno organiziranom zimskom kampu za djecu oboljelu od dijabetesa. Krenuli smo 07. siječnja 2013. zrakoplovom za Zagreb, potom autobusom Pleso prijevoza iz Zračne luke, stigli u Terme Tuhelj.

Nakon jutarnjeg buđenja, davanja inzulina i doručka slijedile su aktivnosti. Ove godine nas nije dočekao snijeg, pa osim kupanja i igara na bazenu, djeca su koristila  vodene aktivnosti za izbacivanje stresa nakon nagomilanih školskih obaveza. Imali smo mnoštvo sadržaja u svezi novosti u liječenju dijabetesa, a ove godine najzanimljivija tema su bile inzulinske pumpice (prednosti i nedostaci). Večer smo ostavljali za druženje i analizu dana. Djeca su i ove godine upoznala svoje vršnjake iz drugih krajeva Republike Hrvatske, a bilo je i poznatih lica iz Grada. Zajedno su pjevali u karaokama, a animacijski tim Terma Tuhelj nam je dodijelio diplomu za sudjelovanje.

U povratku, svratili smo u Zagrebačku katedralu, pomolili se i odali poštovanje našem blaženiku Alojziju Stepincu. To jutro iskoristili smo za druženje s mamom Snježanom. Prenosili smo jedno drugom iskustva s dijabetesom i najavili nastavak druženja u Gradu tijekom 11. Kongresa osoba sa šećernom bolešću Hrvatske u travnju.

Vrijeme provedeno u toplicama, kao i do sad, ostat će nam u lijepom sjećanju.

Put i boravak financiran je iz Proračuna Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Župa dubrovačka i donatora, a djeca i roditelji svima zahvaljuju.

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.