Hrana koja čisti organizam!

Hrana koja čisti organizam!

Čak i ako ne planirate detoksikaciju, imat ćete koristi od dodavanja ove hrane kao dio svakodnevne prehrane.

 

Bademi
Bogati su vlaknima, magnezijem, kalcijem i proteinima koji pomažu kod stabilizacije šećera u krvi i uklanjanja nečistoća iz tijela.

Avokado
Snižava kolesterol, pročišćava krvne žile, smanjuje rizik od nastanka artritisa, blokira najmanje 30 različitih kancerogenih tvari.

Cikla
Sadrži jedinstven spoj prirodnih biljnih kemikalija i minerala koji ju čine odličnim borcem protiv infekcija. Pročišćava krv i jetru, potiče unos kisika u stanicama i stabilizira pH ravnotežu u krvi.

Borovnice
Ublažavaju kronične upale, sprječava unos bakterija u urinarni trakt, čime se sprječavaju infekcije i imaju antivirusna svojstva.

Kupus
Sadrži brojne tvari koje su odlične u borbi protiv raka, razgrađuje višak hormona, čisti probavni trakt, smiruje želudac, ima antibakterijska i antivirusna svojstva.

Brusnice
Snažan su antibiotik i posjeduju antivirusna svojstva, što pomaže tijelu da se očisti od štetnih bakterija i virusa iz urinarnig trakta.

Češnjak
Pomaže kod čišćenja od štetnih bakterija, crijevnih parazita, virusa iz krvi i crijeva, pročišćava krvne žile i smanjuje krvni tlak, ima antioksidativna i antikancerogena svojstva i čisti dišne puteve.

Kelj
Sadrži antikancerogena i antioksidativna svojstva koja pomažu kod čišćenja štetnih tvari iz tijela. Bogat je vlaknima i baš kao i kupus, čisti probavni trakt i želudac.

Mahunarke
Bogate su vlaknima koje snižavaju kolesterol, čiste crijeva i reguliraj razinu šećera u krvi, a imaju i antikancerogena svojstva.

Limuni
Odlični su za detoksikaciju jetre, imaju antioksidativna i antikancerogena svojstva, reguliraju pH ravnotežu organizma.

Alge
Vežu teške metale u tijelu i pomaže pri njihovoj eliminaciji. Odličan su izvor minerala.

www.centar-zdravlja.net

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.