Klub iz Ivanića u Fužinama i na domaćoj bučijadi

Klub iz Ivanića u Fužinama i na domaćoj bučijadi

Članovi Kluba osoba sa dijabetesom „Za bolji život“ iz Ivanić-Grada posjetili su 13. listopada Fužine i uživali u prirodnim ljepotama i gastronomskim delicijama tog kraja.

 

Posjetili smo špilju Vrelo, vozili se brodom po jezeru Bajer i prošetali šetnicom uz jezero u Fužinama. Iako je kiša na trenutke kvarila dojam, ipak smo iz Fužina ponijeli lijepe dojmove i uspomene na još jedno druženje članova Kluba. Nastavili smo naše aktivnosti već sljedećeg vikenda u našem Gradu, gdje smo kao Klub bili aktivni sudionici 8. Bučijade. Kao i mnogi drugi izlagači i Klub se tog vikenda predstavio sa promotivno-prodajnim  štandom. Cijela manifestacija bila je izuzetno dobro posjećena, na što je ponosan cijeli Grad. Tog vikenda Ivanić-Grad i 8. Bučijadu posjetilo je preko 15.000 posjetitelja uglavnom izletnika iz Zagreba i Zagrebačke županije.
Na štandu Kluba mogle su se između ostalog naći razne domaće delicije od buča: pekmezi, likeri, kolači, bučnice, ukiseljene bučice, svježe i lijepe buče i razni drugi proizvodi ugodni oku i nepcu. Bila je to prilika za druženje, ali i mogućnost prikupljanja financijskih sredstava za potrebe Kluba. Najzaslužnije za prekrasan izgled štanda i ukusne delicije bile su nekolicina naših najaktivnijih članica koje se za svaku prigodu potrude i daju svoj maksimalan doprinos. Zahvaljujući njima, Gradskom društvu Crvenog križa i pokrovitelju Salvusu prepoznatljivi smo široj društvenoj zajednici.
Naše aktivnosti nastavljamo u studenom „Danom za zdravlje“ obilježavajući Svjetski dan dijabetesa manifestacijom 21. studenog 2012. Svim posjetiteljima tog dana nudimo brojna mjerenja: tlak, guk, težina, indeks tjelesne mase, spirometrija, HbA1c, mjerenje sluha i vitaminsko-mineralnog statusa, kao i da nam se u popodnevnim satima pridruže na javnoj tjelovježbi za dijabetičare koje će voditi iskusni fizioterapeuti. Naš dan završiti ćemo tradicionalnim zdravim domjenkom i druženjem za sve posjetitelje.

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.