Dan za zdravlje u Ivanić-Gradu

Dan za zdravlje u Ivanić-Gradu

Za kraj veljače Klub dijabetičara Ivanić-Grad pripremio je predavanje i prezentaciju na temu: Dan za zdravlje -  Proizvodi za prehranu dijabetičara od stevije.

 

Taj dan sve je bilo u znaku stevije – odlične namirnice koja u potpunosti zamjenjuje šećer i sve zamjenske pripravke, u potpuno prirodnom obliku, a u današnje vrijeme njezina proizvodnja je u ekspanziji posebno u malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Dan za zdravlje započeo je u popodnevnim satima  29.02.2012. u Maloj dvorani Pučkog učilišta u Ivanić-Gradu sa već tradicionalnim mjerenjem glukoze u krvi i krvnog tlaka svim posjetiteljima. Djelatnice Salvusa pobrinule su se da mjerenje bude brzo i učinkovito, kako naši posjetitelji ne bi dugo čekali na red. Nakon mjerenja, Klub dijabetičara održao je svoju godišnju, izvještajnu Skupštinu. Tom prilikom  izvijestili smo članove o aktivnostima u protekloj godini, istaknuto je da nam je ovo treća godišnjica i kako, osim brojnosti članova, povećavamo i broj aktivnosti u kojima Klub sudjeluje.
Naš Klub broji preko 160 članova, jedni smo od najaktivnijih udruženja na području naše Županije. Sudionici smo gotovo svih manifestacija koje organizira Grad i susjedne Općine. Isto tako organizatori smo brojnih predavanja sa medicinskim temama kao i gostovanja nama dobrih prijatelja iz dijabetičkih udruga širom Hrvatske.
U protekloj godini bili smo sudionici i 10. Kongresa osoba sa šećernom bolešću, a obišli smo Savom i Kupom Lonjsko polje u jednom od organiziranih izleta za sve članove. Sve pozitivne kritike uputio nam je i predsjednik Gradskog društva Crvenog križa g. Matija Grdan, a svoje riječi pohvale izrazio je i naš stari prijatelj iz dijabetičke Udruge Garešnica g. Boško Kutleša.

U drugom dijelu druženja poslušali smo predavanje prof. dr. sc. Brune Novaka sa Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Profesor nas je upoznao sa svim blagodatima stevije, koja ne samo da je korisna dijabetičarima, nego i svima onima koji brinu za svoje zdravlje. Gosti predavanja bili su i vlasnici poljoprivrednih gospodarstava iz Kloštar Ivanića OPG Francetić i Miljković. Tom prilikom poslušali smo i njihova iskustva o uzgoju i preradi stevije kao i mjesta gdje se zelena stevija može kupiti. Za kraj našeg druženja slastičarnica Janica pripremila je degustaciju kolača od stevije za sve posjetitelje kao i prodaju kolača. Ovom prilikom zahvaljujemo gđi i g. Škulec koji su bili inicijatori i jedni od organizatora našeg druženja.

S ponosom ističemo da je tog popodneva Mala dvorana bila ispunjena do posljednjeg mjesta i da za rad Kluba ima sve više zainteresiranih. Zahvaljujemo se Gradskom društvu Crvenog Križa koji sustavno prati i potiče naš rad kao i tvrtki Salvus koja već niz godina pomaže rad Kluba.

Ukoliko niste nas još posjetili, a želite se uključiti u naš Klub, očekujemo Vas na jednom od redovnih mjerenja ili na nekom od naših budućih predavanja. 

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.