III. Susret udruga i klubova osoba s dijabetesom u Ivanić-Gradu

III. Susret udruga i klubova osoba s dijabetesom u Ivanić-Gradu

Povodom obilježavanja Dana Grada i manifestacije „Lipanj u Ivaniću“, Klub osoba s dijabetesom „Za bolji život“ bio je  9. lipnja domaćin III. Susreta udruga i klubova osoba s dijabetesom.

 

I ovoga puta potrudili smo se našim gostima ponuditi zanimljivosti vezane za naš kraj. Tako su naši gosti koji su stigli iz nama prijateljskih udruga: Garešnica, Popovača, Slavonski Brod, Virovitica, Slatina, Orahovica, Karlovac, Požega, Krapina, Hercegovac i Jastrebarsko imali priliku posjetiti Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Francetić iz Kloštar Ivanića. Vlasnik, g. Francetić, upoznao nas je sa kulturama koje ekološki uzgaja. Veliko zanimanje pobudila je stevija, prirodni nadomjestak šećeru koja je posebno značajna za populaciju dijabetičara, ali i druge kulture koje vlasnik uzgaja za pripravke čaja, ulja, krema i drugih proizvoda. Zahvaljujemo se ovom prilikom g. Francetiću na toploj dobrodošlici i ugodno provedenom vremenu.
Naš program nastavili smo obilaskom kulturnih znamenitosti Kloštar Ivanića uz stručno vodstvo Božidara Balenovića, direktora Turističke zajednice Kloštar Ivanić. Posjetili smo Crkvu Sv. Marije, kloštarski zdenac, Crkvu Sv. Ivana i najstariju Ljekarnu.
Uslijedio je nakon obilaska posjet Obrtničkom sajmu u Ivanić-Gradu, posjet štandu Kluba gdje su posjetitelji mogli izmjeriti krvni tlak i šećer, zatim ručak, a nakon toga ugodno i veselo druženje uz glazbu u Domu Alojza Vulinca.
Moramo istaknuti da su gosti izrazili oduševljenje organizacijom Susreta i ponijeli iz Ivanić-Grada vrlo lijepe dojmove.
Zahvaljujemo se GDCK Ivanić-Grad, Patronažnoj službi Doma zdravlja i tvrtki Salvus na pokroviteljstvu i pomoći prilikom realizacije Susreta i nadamo se daljnjoj uspješnoj suradnji.

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.