Ljubav u pjesmi na skupštini dijabetičara u Jaski

Ljubav u pjesmi na skupštini dijabetičara u Jaski

24. siječnja 2012. u dvorani glazbene škole Jastrebarsko održana je Izborno izvještajna skupština Dijabetičkog društva Jastrebarsko.

 

Nakon 5 godina aktivnog rada i djelovanja, društvo je od 26 osnivača iz 2006. godine, naraslo danas na preko 250 članova. Na skupštini je izabrano vodstvo udruge u narednom mandatu u sastavu: Velimir Mirt, predsjednik, te Mirica Novosel, Milan Ivančić, Ana Bubanović, Velimir Mišić, Valentin Putanec, Drago Jagatić, Danica Šestak i Mile Hečimović kao članovi Predsjedništva.
U Nadzorni odbor izabrani su Petar Ivanči, Željko Majkić i Mirko Vučina. Kao prioriteti u narednom razdoblju određeni su: redovite zdravstvene edukacije članova, redoviti tjedni susreti u klubovima u gradu Jastrebarsko i općinama Krašić i Klinča Sela, gdje se provode redovite tjedne kontrole šećera, tjelesne težine i tlaka, savjeti o prehrani i savjetovanja u nabavci ortopedskih pomagala za samoregulaciju šećera.
Društvo radi četvrtkom za grad Jastrebarsko 9-12 (tajništvo utorkom 10 - 13), u Krašiću srijedom 10 - 11 sati, četvrtkom 16 - 17 sati i petkom u Klinča Selima 9 - 10 sati. Edukacija  članova i obitelji oboljelih ove godine biti će posvećena prehrani i borbi protiv povećane tjelesne težine kao faktora rizika za nastanak i tijek šećerne bolesti.
Dijabetičko društvo Jastrebarsko ujedno je i nosilac projekta Koordinacije udruga dijabetičara Zagrebačke županije.

Ove godine u svibnju planira se održati 3. Susret osoba sa dijabetesom Zagrebačke županije kojem je do sada Dijabetičko društvo Jastrebarsko bilo uspješan domaćin. Za taj projekt očekujemo podršku Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, Zagrebačke županije i grada Jastrebarsko. Osim interesa udruga dijabetičara Zagrebačke županije, dolazak su najavili gosti iz Karlovca i srodnog društva iz Nove Gorice (Slovenija).

Na skupu je pročitano pozdravno pismo Davora Bučevića predsjednika HSDU-a, prisutne je pozdravio dogradonačelnik Zvonimir Novosel koji je podržao naše aktivnosti i u budućim projektima, Tomislav Ciković iz HSDU-a,  Ivanka Biškup ispred Kluba osoba sa dijabetesom "Za bolji život" iz Ivanić Grada, te Senada Klarić, predsjednica udruge Dijabetičar Pisarovina.

Nakon službenog dijela održana je premijera glazbene predstave " Ljubav u pjesmi", koju su izveli Kostadinka Velkovska (akademska glumica i šansonjerka), Željko Krznarić (pjesnik, tekstopisac i radijski voditelj) i Toni Eterović (skladatelj i glazbeni producent).
Prisutni su pljeskom nagradili izvođače koji su Jasku odabrali za prvo izvođenje svog programa kojim kreću na pozornice širom Hrvatske. Šansonama poznatih Hrvatskih autora i ljubavnim pjesmama Željka Krznarića koji sam izvodi svoje tekstove, napravljen je dobar "štimung" za kasnije ugodno druženje  izvođača glazbene predstave i prisutnih.

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.