Mirno more - jedrenje za mlade dijabetičare

Mirno more - jedrenje za mlade dijabetičare

I ove će se godine, od 15.-21. rujna 2013. održati  „Mirno More – flota mira“, s koje, naravno, mi, posada dijabetičara, ne smijemo izostati! Stoga te pozivamo da s nama provedeš nezaboravan tjedan ploveći po Jadranu.

 

„Mirno More“ je udruga za socijalno-pedagoške projekte, a osnovana je prije više od 10 godina, da bi omogućila djeci iz tadašnjeg ratnog područja jedan tjedan bez svađe, opasnosti i straha. Još i danas u njoj sudjeluju mladi iz prijašnjih ratnih područja, kao i djeca izbjeglice, djeca s teškoćama u razvoju, djeca bez adekvatne roditeljske skrbi, djeca i mladi iz SOS Dječjeg sela, koji zajedno s „posadom dijabetičara“ plove tjedan dana pod zastavom mira „Mirno more“. Posljednjih godina posada Mirnog Mora broji preko 100 brodova, i veliku flotu od oko 1000 sudionika iz raznih dijelova Europe. 

Cilj ovog projektnog tjedna je, između ostalog: smanjiti predrasude, naučiti što je tolerancija, i sklopiti nova, prekogranična prijateljstva.
U organizaciji ekipe volontera iz Kaštela i Austrije, pokrenuta je 2007. godine„Posada dijabetičara“, koja se u međuvremenu proširila, pa je 2012. Osnovana i udruga Mirno More Marina Kaštela. U organizaciji udruge prošle su godine zaplovila dva broda, s posadom dijabetičara te posadom djece iz Doma za djecu Maestral i Centra za rehabilitaciju Zagreb. Naša posada se sastoji od iskusnih skipera, liječnika i odgojitelja. Kao i dosadašnjih godina, flotu Mirnog Mora prate dva broda s liječnikom i dva bolničara prve pomoći, te svom potrebnom opremom, kako bi se uvijek mogli pobrinuti za sigurnost djece na moru.
Za više informacija o projektu posjetite http://sport.marina-kastela.hr/mirnomore/ ili potražite Mirno More Marina Kaštela na facebooku
 
Ako nam se želiš pridružiti, molimo te da pošalješ prijavu u prilogu do 15. lipnja 2013. Teni Romani, na dolje navedene kontakte. Ako ti i tvoji roditelji imate još pitanja, rado vam stojimo na raspolaganju.
Tena Romani 
Marina Kaštela, Šetalište kralja Tomislava BB, 21213 Kaštel Gomilica
Tel: 021/ 204 012, Fax: 021/204 040, Mob: 099 3177 892
Mail: psiholog@marina-kastela.hr
 
Prijavnicu za sudjelovanje i potvrdu od škole možete preuzeti ovdje

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.