Održan je 13. kongres osoba sa šećernom bolesti Hrvatske

Održan je 13. kongres osoba sa šećernom bolesti Hrvatske

13. Kongres osoba sa šećernom bolesti Hrvatske ove godine je održan u Vodicama od 20. do 23. travnja 2017.

 

Cijeli događaj bio je pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, Veleposlanstva Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj, Šibensko-kninske županije i Grada Vodica.

Kongres su otvorili predsjednik Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, Davor Bučević ispred organizatora i Branko Lulić, predsjednik Splitskog dijabetičkog društva, kao suorganizrator. Na otvorenju su prisutne pozdravili i zaželjeli uspješan nastavak Kongresa predstavnici lokalne samouprave, veleposlanik Kraljevine Danske u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Anders Christian Hougård i posebni savjetnik Predsjednice Republike Hrvatske, dr. sc. Mate Granić.
 
Kroz tri dana trajanja Kongresa izlaganja i interaktivne radionice vodili su mnogi eminentni stručnjaci, govorilo se i raspravljalo o suvremenom pristupu liječenja osoba sa šećernom bolešću, edukacijskim mogućnostima, psihološkom pristupu liječenju, potrebi jačanja sinergije između obiteljskog liječnika i dijabetologa, važnosti sporta i pravilne prehrane u regulaciji šećerne bolesti. Predstavljeni su inovativni projekti koje provode udruge u Hrvatskoj, kao i aktivnosti i rad gostiju iz drugih inozemnih udruženja/saveza, kojima je cilj poboljšanje života ljudi s dijabetesom te kako se s ovom bolešću nose djeca i mladi.
 
Održan je i Okrugli stol s temom: Učinak Nacionalnog programa, Saborske rezolucije i Hrvatskog modela borbe protiv šećerne bolesti na kojoj su sudjelovali dijabetolozi, predstavnici Udruženja liječnika obiteljske medicine (KoHOM), kao i predsjednica Odbora za zdravstvo Hrvatskog sabora dr. Ines Strenja Linić.
 
Na Kongresu su se predstavili  kandidati za novog predsjednika/cu Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga, jer nam se približava Izborna skupština i novi mandat izvršnih tijela Saveza.
 
Prepuna kongresna dvorana pažljivo je pratila i slušala svaku riječ predavača. U subotu popodne održani su sportski susreti, kao neizostavan dio terapije u regulaciji šećera u krvi. Prijelazni Kristalni pehar kao ukupni pobjednici preuzela je dijabetička udruga Tar-Varbriga.
 
Poseban blok u nedjelju bio je rezerviran za djecu i mlade te smo se, nakon ručka polako morali rastajati.
 
Na 13. kongresu osoba sa šećernom bolesti Hrvatske prisustvovalo je preko 350 sudionika. Uz predstavnike naših 48 udruga HSDU-a, sudjelovali su i gosti iz susjednih zemalja: Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Slovenije.
 
Još jednom Hrvatski savez dijabetičkih udruga zahvaljuje svim predavačima, izlagačima i sponzorima na sudjelovanju i podršci u organizaciji 13. Kongresa osoba sa šećernom bolesti Hrvatske. 
 
Posebno se zahvaljujemo na pokroviteljstvu Predsjednici Republike Hrvatske, Ministarstvu zdravstva Republike Hrvatske, Veleposlanstvu Kraljevine Danske, Šibensko-kninskoj županiji i Gradu Vodice.
 
Zahvaljujemo i Turističkoj zajednici grada Vodica, kao i agenciji Dubrovnik Sun bez čije pomoći ne bismo mogli učiniti Kongres ovako uspješnim. 
 
Kroz nekoliko fotografija, donosimo vam dijelić ugođaja. GALERIJA SLIKA
 

Hrvatski savez dijabetičkih udruga

_____________________________________________________________________________

Uskoro se vidimo na 13. kongresu osoba sa šećernom bolesti Hrvatske

Odbrojavamo još sitno do 13. Kkngresa osoba sa šećernom bolesti Hrvatske u Vodicama, u hotelu Olympia.

Donosimo vam konačni pregled rasporeda za kongres kako biste mogli bolje organizirati svoje vrijeme i boravak s nama.

 

Veselimo se susretu i vidimo se u Vodicama :)

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.