Udruga Slatki život vratila se iz Splita s održane XIV. Koordinacije udruga i Susreta dijabetičara Dalmacije

Udruga Slatki život vratila se iz Splita s održane XIV. Koordinacije udruga  i Susreta dijabetičara Dalmacije

U Splitu se 5. listopada 2013. godine održao XIV. Susret dijabetičara Dalmacije i Koordinacija dijabetičkih udruga, a ujedno smo obilježili devet godina rada i rođendan udruge.

 

Članovi naše udruge su ranom zorom krenuli autobusom u Hotel Zagreb u Duilovu, gdje je bilo okupljanje sudionika.

Organizator programa, Splitsko dijabetičko društvo, je povelo nazočne članove dalmatinskih udruga do Kliške tvrđave, koja se nalazi u istoimenom mjestu Klis. Zbog svog strateškog položaja na prijelazu iz Splita u Zagoru i Bosnu, stoljećima su se na tom prostoru vodili bojevi za prevlast nad njime. Kliška tvrđava predstavlja jednu od najistaknutijih utvrda u Hrvatskoj. Svjedočili smo o burnoj prošlosti našeg naroda, o žrtvi koju su naši preci nesebično ugrađivali u mozaik cjelokupne civilizacijske pripadnosti. Na to možemo i moramo biti ponosni i dužnost nam je prenositi na nova pokoljenja

Nakon ugodno provedenog vremena vratili smo se u sadašnjost u Hotel na ručak, a nakon kojeg je počela javna tribina o novostima u zdravstvenoj zaštiti i zdravstvenom osiguranju kroničnih bolesnika - osoba sa šećernom bolešću i radna sjednica XIV. Koordinacije. Naša zbilja su  učestala i kontinuirana smanjivanja prava na zdravstvenu zaštitu, pravo na  pomagala i lijekove, a isto će dovesti do katastrofalnih posljedica za oboljele, njihove obitelji, zdravstveni sustav, ekonomski sustav i  cijelu zemlju.

Za to vrijeme djeca su se zabavljala u animacijskom programu, organiziranom od Maje Ajduković, te joj na istom zahvaljujemo.    

Put je financiran iz Proračuna Grada Dubrovnika, a djeca i roditelji na istom zahvaljuju.

Najavljujemo nastavak aktivnosti za Svjetski dan šećerne bolesti 14. studenog.

Predsjednik udruge Slatki život iz Dubrovnika, Željko Jaković

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.