Čudotvorna kurkuma liječi mnoge bolesti

Čudotvorna kurkuma liječi mnoge bolesti

Kurkuma ima nevjerojatan spektar antioksidativnih, antitumorskih, antimutagenih, antibiotskih, antiviralnih, antifungalnih, antidijabetičkih i antiupalnih svojstava

 

 

Priroda je i dalje izvor najboljih mogućih lijekova, a jedan od njih koji ima toliko pozitivnih učinaka na zdravlje da ih je teško nabrojati je kurkuma. 
Ovaj sastavni dio poznatog curryja dolazi s Dalekog istoka i sve se ljekovite moći pripisuju kurkuminu, djelatnoj komponenti ovog začina. Uz to što je prirodni baktericid i antiseptik, ima fantastična antioksidativna, antibiotska, antitumorska i antimutagena svojstva, pa je već odavno u upotrebi za prevenciju karcinoma. 
Kad se kurkuma kombinira s cvjetačom, snažno sprječava rak prostate, dojke i melanom, zaustavlja rast zloćudnih stanica i smanjuje rizik od leukemije u dječjoj dobi. Uz to odlično čisti jetru i sprječava i usporava napredovanje Alzheimerove bolesti uklanjanjem nataloženog plaka u mozgu. 
Možda i najvažnije je njeno protuupalno djelovanje jer je jednako učinkovita kao i lijekovi, no bez ikakvih nuspojava, pa se može odlično koristiti za liječenje artritisa i reumatoidnog artritisa.
Uz sve navedeno, istraživanja su pokazala da uspješno pomaže razgradnju masti, potiče mršavljenje, usporava napredovanje multiple skleroze i učinkovito djeluje na psorijazu.
 
http://metro-portal.hr

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.