Zajedrimo zajedno prekrasnim Jadranom!

Zajedrimo zajedno prekrasnim Jadranom!

Udruga „Mirno more“ i ove godine organizira jedrenje za mlade u periodu od 13. do 20. 09. 2014.

 
Udruga „Mirno more“ je osnovana početkom 90-ih od strane gospodina iz Austrije koji je i sam bio skiper i puno jedrio po Jadranu. Cilj udruge je omogućiti kronično bolesnoj, socijalno ugroženoj te djeci iz raznih marginaliziranih skupina da zajednički provedu miran tjedan, jedreći na hrvatskoj obali te da odbace sve vrste predrasuda i da se nauče međusobnoj toleranciji. Projekt je počeo skromno sa svega nekoliko jedrilica no narastao je zadnjih godina u flotu od 100tinjak jedrilica sa preko 500 mladih iz više od 10 zemalja. 
 
  
 
Iz Hrvatske u projektu  sudjeluje više posada među kojima je i posada Mirno more Marina Kaštela koju će ove godine činiti 4 broda. Na 2 broda biti će mladi koji boluju od šećerne bolesti, jedan brod iz južne i jedan brod iz kontinentalne Hrvatske. Na trećem brodu biti će mladi štićenici Doma za djecu Maestral a na četvrtom mladi iz Centra za rehabilitaciju Zagreb. 
 
Na svakom brodu, uz mlade osobe, nalazi se i odgojitelj i skiper a na jednom od četiri broda i liječnik. Brodovi su jedrilice „Bavaria“ sa 5 kabina i 10 ležajeva. 
Obično se isplovi u poslijepodnevnim satima i 2 dana se jedri, zatim se treći dan vraća u Marinu Kaštela gdje se cijeli dan provede u različitim aktivnostima te nakon toga slijedi još 1-2 dana jedrenja i onda povratak u Marinu i odlazak kućama. Plan jedrenja nije poznat unaprijed, on ovisi o vremenskim prilikama i prognozama jer se naravno nastoje izbjeći kišovita i olujna područja. Lani se jedrilo Kaštela-Šolta (istočna strana)-Vis, potom Brač-Kaštela-Šolta (zapadna strana-Maslinica). 
 
Jedini trošak je transport do Splita (Marina Kaštela) i nazad, dok je sve ostalo besplatno. 
 
  
 
Tko se može prijaviti:
 
Svi mladi oboljeli od šećerne bolesti rođeni 1996-1999. godine. Slobodno je ukupno 7 mjesta, međutim, zbog eventualnih odustajanja u zadnji tren, zaprimit ćemo 15 prijava i napraviti listu čekanja. Ukoliko ne uspijete ove godine upasti u ekipu, iduće godine ćete svakako imati prednost pred ostalima. Prijaviti se možete putem email adrese: nenad@diabetes.hr, zaključno do 10.07.2014.
 
U prijavi obavezno navesti:
Ime i prezime
Datum rođenja
Broj mobitela
Ime roditelja i broj mobitela 
 
Za dodatne informacije nazovite na broj telefona  01/4847 807 (Nenad Šimunko)
  
Preporuka je da osoba zna plivati :)

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.