Umjetnine od komušine u Našicama

Umjetnine od komušine u Našicama

U Likovnom salonu zavičajnog muzeja (Dvorac Pejačević) u Našicama od 20. rujna 2013. otvorena je izložba Udruge dijabetičara Našice.

 

Udruga dijabetičara Našice kao svoju rekreativnu aktivnost izabrala je rad sa komušinom.
Kako je komušina svima dostupna, besplatna sirovina i materijal koji zahtjeva malo truda, uz puno ideja i stvaralačke mašte u rukama izvrsnih stvaralaca pretvara se u umjetnine ili uporabne predmete poput papuča, šešira, svjetiljki, torbi podmetača i otirača, zatim razne ukrase u obliku košarica, cvijeća za aranžmane ili slika. Svaki je predmet unikat kojeg su radile spretne ruke uz bogatu maštu.

Komušina je zanemarena i neiskorištena slavonska sirovina koja čuva bogato povijesno naslijeđe i tradiciju iz davnina. Ovo je prva skupna izložba radionice za izradu unikatnih uporabnih predmeta, ukrasa, slika i drugih umjetnina udruge koja postoji godinu dana i pokazuje izvrsna ostvarenja koja su privukla veliku pozornost posjetitelja.

Izložba traje do 23. listopada 2013. godine. Voditeljica radionice je Marija Lachner. Izlažu: Ljubica Rajić, Kata Gren, Lela Dukmenić, Reza i Marija Sikora, Marija Lachner, Spomenka Kolar, Dubravka Vrbanić i Silvija Cindori. Izložbu je otvorio gradonačelnik grada Našica mr. Krešimir Žagar.
Oduševljen izložbom predložio nam je da izradimo predmet koji bi predstavljao suvenir grada Našice.

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.