Obavijest 4. Obiteljski kamp

Obavijest 4. Obiteljski kamp

Mjesto održavanja kampa je Omladinski hostel Zadar,  od 6. do 8. listopada 2017. godine.

 

Ciljna skupina korisnika  – djeca i mladi s dijabetesom tip 1 i njihove obitelji i to:
• djeca školske dobi od 6 do 14 godina i srednjoškolci od 14 do 18 godina
• roditelji, braća i sestre ciljane skupine korisnika.

Kamp je osmišljen  u obliku raznovrsnih  trodnevnih stručnih predavanja i edukativnih radionica za korisnike.
Pruža cjelokupnu edukaciju o važnosti i nedjeljivosti svih ključnih elemenata u kvalitetnom i uspješnom zbrinjavanju dijabetesa:
• redovita samokontrola GUK-a i apliciranje inzulina,
• pravilna i uravnotežena prehrana,
• redovita sportska aktivnost,
• kontinuirana psihološka podrška obiteljima.

Nacionalnu važnost projekta prepoznali su Referentni centri za šećernu bolest u Hrvatskoj – KBC Zagreb i Klinika za pedijatriju KBC Sestara milosrdnica koji će sudjelovati u projektu.

Osnovna je poruka svim sudionicima kampa upoznavanje obitelji i djece, poštivanje različitosti, međusobna razmjena iskustava, grupna podrška koja bi se i u budućnosti nastavila putem različitih suvremenih kanala komunikacije.

Nažalost Hrvatska je i dalje među vodećim zemljama po neslavnom trendu porasta dijabetesa tip 1 kod djece i mladih, tako da je slatkih obitelji sve više. Svjesni da zbog ograničenosti kapaciteta hostela i zadržavanja kvalitete samog projekta nismo u mogućnosti primiti sve zainteresirane, molimo vas za razumijevanje.

Svi zaineresirani roditelji – članovi Zagrebačkoga dijabetičkog društva se mogu prijaviti isključivo na mail adresu info@zadi.hr zaključno do 17.7.2017. godine. Prednost imaju djeca koja su novootkrivena (cca 12 mjeseci od postavljanja dijagnoze).

Predsjednici svih dijabetičkih udruga u Lijepoj našoj će zaprimiti na mail upute za prijave. Mogu prijaviti maksimalno jednu obitelj. Molimo Predsjednike/ Predsjednice udruge da prilikom izbora potencijalne obitelji poštuju kriterij ili da se radi o obitelji čije dijete je novootkriveno (cca  12 mjeseci od postavljanja dijagnoze) ili da predlože obitelj za koju pouzdano znaju da se vrlo teško nosi sa prihvaćanjem dijabetesa te da je lošijeg imovinskog stanja.

Posebno skrećemo pažnju da će pozivnice za ovaj jedinstveni oblik edukacije i druženja biti uručene obiteljima koje su aktivno uključene u rad svojih matičnih društava. Želja nam je povezati oboljelu djecu i njihove obitelji bez obzira na to kojoj udruzi ili području pripadaju jer je teret života s dijabetesom svima zajednički!

Detaljnije informacije o programu Kampa uskoro na našim mrežnim stranicama: www.zadi.hr

 

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.