Održana godišnja skupština Udruge dijabetičara Općine Popovača

Održana godišnja skupština Udruge dijabetičara Općine Popovača

Udruga dijebetičara Općine Popovača uspješno je realizirala sve aktivnosti predviđene prošlogodišnjim Planom rada - istaknuto je na nedavno održanoj skupštini Udruge.

 

"Imali smo deset predavanja. Financijski plan smo u potpunosti ispunili, a uz pomoć donacija uspjeli ga čak i premašiti"- rekao je predsjednik Udruge Vlado Tušek te zahvalio ovom prilikom Općini Popovača na financijskoj podršci, potom volonterima iz popovačke NP Bolnice na čelu s ravnateljicom Marinom Kovač, glavnom sestrom Adelom Matušin kao i svim liječnicima i medicinskim sestrama odnosno tehničarima ove ustanove koji nasebično pomažu Udruzi pri održavanju predavanja, mjerenju GUK-a i RR-a te općenito svojim savjetima vezanima za rad udruge. Zahvala Udruge na ovogodišnjoj je skupštini upućena i epidemiologinji Mariji Starčević, bivšim djelatnicima Bolnice Jeleni Šljuburi i Josipu Turiću, kao i Patronažnoj službi zdravstvene stanice Popovača koju čine Božica Nikšić, Ivan Gregurek i Maca Opalić, a koji su vršili mjerenje GUK i RR u obilasku svih naselja na području Općine.
"Prema Planu obišli smo sva mjesta naše Općine gdje smo vršili kontrolu GUK-a, RR-a, uz pomoć spomenutih volontera. Tijekom naših predavanja i obilazaka čitavog područja Općine utrošeno je 1700 trakica i igala, a bilježimo 21 novootkrivenog dijabetičara"- istaknuto je u predstavljenom Izvješću o prošlogodišnjem radu Udruge dijabetičara koja trenutno broji 108 članova.


Kako je također naglašeno, Udruga je tijekom 2011. organizirala plovidbu brodom po Kupi i Savi kao i izlet na Papuk gdje se okupljaju dijabetičari iz cijele Hrvatske.
 

"Naša delegacija sudjelovala je i na Kongresu HSDU u Šibeniku. Predstavljanje naše Udruge, općine i Moslavine podržala je Općina Popovača na čelu s načelnikom Josipom Miškovićem kao i KUD Gornja Jelenska te Udruga vinogradara i vinara Škrlet koji su donirali vino za tombolu i prezentaciju našeg kraja"- podsjetio je predsjednik Vlado Tušek zaključivši kako je Udruga kroz niz realiziranih aktivnosti dala snažan doprinos edukaciji članova odnosno poboljšanju preventive u očuvanju zdravlja svih građana Općine Popovača. Njihova redovna mjesečna predavanja su, naime, iznimno posjećena ne samo od strane članova već i ostalih zainteresiranih mještana.
 

Kako je predviđeno usvojenim Planom rada za 2012. godinu, Udruga dijabetičara Općine Popovača će pored ostalih aktivnosti nekoliko puta tijekom godine organizirati šetnje po obroncima Moslavačke gore, a pokušat će riješiti i pitanje prostora za rad Udruge.
Među brojnim gostima i uzvanicima, skupštinu je pozdravio i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Pasanec.

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.