Nova udruga dijabetičara i u Požegi

Nova udruga dijabetičara i u Požegi

Osnivačka skupština Požeške dijabetičke udruge ''Kune'' održana je 03. listopada 2012. godine u 16 sati.

 

Ovom važnom događaju prisustvovalo je tridesetak dijabetičara i gostiju, među kojima su bili član Izvršnog odbora Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga i regionalni koordinator HSDU-a za Slavoniju, Baranju i Moslavinu, Slavko Lacković i predstavnici farmaceutskih kuća Novo Nordisk i Salvus.
Skupštinu je otvorio i nazočne pozdravio gospodin Slavko Lacković i u uvodu objasnio razloge koji su stvorili potrebu osnivanja udruge dijabetičara na području Požeštine te ulogu HSDU-a kao krovne organizacije udruga dijabetičara na području cijele Hrvatske.Upoznao je sudionike s programom rada HSDU-a kroz različite oblike okupljanja kao što su organizacija kongresa, radionica i susreta bolesnika s ciljem razmjene iskustava o dijabetesu, te izdavanja časopisa Diabetes i drugih prigodnih materijala, letaka i plakata.
Za predsjednicu je izabrana Marina Šmit, a ukratko je predstavljen i program rada Požeške dijabetičke udruge ''Kune''. Osim unapređenja zdravstvene zaštite oboljelih od šećerne bolesti te poticanja ranog otkrivanja i prevencije šećerne bolesti, iz odredbi Statuta proistječu i ostali ciljevi rada i postojanja Udruge. Među njima su osposobljavanje članova Udruge i ostalih osoba sa šećernom bolešću za normalan život i rad kako bi se što lakše uklopile u svakodnevni život i društvenu zajednicu. Jedan od dugoročnih ciljeva rada Udruge je i stvaranje opće društvene svijesti o potrebama zdrave prehrane i zdravoga načina življenja te preventivno smanjenje broja oboljelih od dijabetesa i svih njemu pratećih oboljenja i posljedica.
Okupljenima su se na kraju obratili gosti koji su, čestitajući osnivačima, izrazili svoje zadovoljstvo osnivanjem Udruge te su obećali svoju pomoć i suradnju u njezinu djelovanju i radu.

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.