Edukacijska radionica za sekundarne edukatore – laike u dijabetesu

Edukacijska radionica za sekundarne edukatore – laike u dijabetesu

Ponukani podacima da prema provedenim istraživanjima među oboljelima od dijabetesa u RH postoji značajan manjak znanja i vještina za samoregulaciju odnosno kontrolu bolesti,  Hrvatski savez dijabetičkih udruga je 25-28. listopada 2012. godine po prvi puta organizirao radionicu: Edukacija edukatora laika o dijabetesu tipa 2.

 

Ovakav tip terapijske radionice namijenjen je osobama koje su aktivne u dijabetičkim udrugama i osobe su s dijabetesom.
Radionica je održana u prostorijama HSDU-a u Zagrebu u Ilica 48/2, a sudionici kojih je u ovome terminu bilo 9, redom predstavnika lokalnih udruga koji su ili sami dijabetičari ili već duže vrijeme aktivni u radu udruga imali su organizirani smještaj i boravak u Zagrebu kroz ova četiri dana.
Kroz tečaj polaznici su uz pomoć stručnog medicinskog osoblja proširili svoja znanja o šećernoj bolesti, komplikacijama i prevenciji kao i principima pravilne prehrane koja će im poslužiti kako bi organizacijom lokalnih tečajeva povećali broj bolje educiranih članova udruga kao i stanovnika svoje regije o životu uz šećernu bolesti.
Atmosfera za vrijeme tečaja bila je više nego odlična, sudionici su znatiželjno upijali svaku novu informaciju i svojim brojnim pitanjima redom oduševljavali pozvane predavače. Neki od njih komentirali su kako su tečaj ovakve kvalitete do sada prolazili jedino u Njemačkoj i jednoglasno izrazili želju za sličnim inicijativama HSDU-a i u budućnosti . Nakon završenog tečaja i položenog testa polaznici su dobili i potvrdnicu od HSDU-a.

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.