Slatki kongres

Slatki kongres

Članovi Udruge djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja Slatki Život bili su od 04.-07. travnja u Dubrovniku u Hotelu Valamar Lacroma na 11. Kongresu osoba sa šećernom bolešću, 8. sportskim igrama i 5. susretu mladih dijabetičara.

 

 

Organizator Kongresa bio je Hrvatski savez dijabetičkih udruga, a mi smo zajedno s Društvom za zaštitu od šećerne bolesti Dubrovnik suorganizator i domaćin.
 
Razgovarali smo kroz niz predavanja i radionica o različitim temama u svezi sa liječenjem šećerne bolesti i komplikacijama izazvanim lošom regulacijom šećera u krvi. Bilo je to i mjesto susreta starih prijatelja. Tema “velikog” kongresa bila je dijabetes i komplikacije. Na susretu mladih, kroz radionice se razgovaralo o edukaciji, temama odrastanja uz dijabetes, dostupnosti inzulinskih pumpica u Republici Hrvatskoj i kako se braniti od komplikacija. 
 
Ova predavanja su bila uvod u sportske igre, a u kojim su članovi udruge osvojili 2. mjesto u malom nogometu i 3. mjesto u plivanju.
 
Svaku večer je bio zabavni program, a svi smo se dobro zabavili. Uz terapiju inzulinom, pristup liječenju osoba sa šećernom bolesti potpuno se izmijenio. Danas mladi oboljeli od tipa 1 dijabetesa imaju podjednaku šansu za proživjeti kvalitetan život i doživjeti duboku starost, kao i njihovi “zdravi” vršnjaci.
Izražavamo svoje zadovoljstvo sudjelovanjem na ovom jedanaestom okupljanju oko dijabetesa u našem Gradu, a zahvaljujemo Gradu Dubrovniku, Dubrovačko-neretvanskoj županiji, gvardijanu Franjevačkog samostana, Društvu turističkih vodiča i Libertasu Dubrovnik na pomoći u besplatnom razgledu Grada, a koji je ostao sudionicima Kongresa u nezaboravnoj uspomeni. Zahvaljujemo i svim donatorima nagrada koje su nam to omogućile uspješno organiziranje lutrije.
 
   

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.