Udruga Slatki život vratila se s Korčule...

Udruga Slatki život vratila se s Korčule...

...nakon uspješno organiziranog ljetnog kampa za djecu oboljelu od dijabetesa i njihove roditelje.

 

Djeca i roditelji proveli su dva dana (30. 06. i 01. 07.) na otoku Korčula u hotelu „Liburna“, u uspješno organiziranom 5. ljetnom kampu za djecu oboljelu od dijabetesa  i njihove roditelje. Ove godine skratili smo trajanje kampa zbog teške gospodarsko- socijalne situacije u društvu, ali smo ga uspjeli održati. Uspjeh je i to što smo okupili i zbližili članove s područja Konavala, Župe Dubrovačke, Dubrovačkog primorja, Grada Dubrovnika, doline Neretve i otoka Korčule.

Rano ujutro krenuli smo iz Dubrovnika autobusom, a putem (Orašac, u Stonu iz Metkovića i Orebić) okupili ostale članove. Trajektom smo stigli na otok Korčulu. Ugodno smo se smjestili u hotelu, a nakon odrađenog doručka, za roditelje je organizirana  prezentacija kućanskih uređaja koji nam olakšavaju pripremu hrane i čuvaju naše zdravlje, te tombola. Djeca su se za to vrijeme kupala i družila u raznim igrama.

Poslijepodne su počele zajedničke pripreme za maškaradu i središnji događaj noćnog  programa, doček pola Nove godine. Sudjelovali smo u maskiranoj povorci preko cijelog grada u grupnoj masci “Japanci na ljetovanju”, a na istoj zahvaljujemo župskim karnevalistima i Osnovnoj školi Župa Dubrovačka. Na gradskom trgu, ulicama i plažama Korčule održavala se zabava uz ples i glazbu uživo, odbrojavanje, baš kao u novogodišnjoj noći, te vatromet u ponoć.

Nedjelju smo započeli odlaskom na svetu misu u Katedrali Sv. Marka, te šetnju gradom. Poslije ručka djeca i roditelji su višak kalorija potrošili na plaži i moru i onda bili spremni za povratak doma. Bilo je ovo jedno novo iskustvo koje odiše optimizmom toliko potrebinim obiteljima čije se dijete razboljelo od ove kronične bolesti.

Put i boravak financiran je sredstvima proračuna grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, općine Župa dubrovačka, Eko-Omblića  i donatora, a djeca i roditelji svima zahvaljuju.

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.