Osnivačka skupština Dijabetičke udruge Bjelovar

Osnivačka skupština Dijabetičke udruge Bjelovar

Osnivačka skupština Dijabetičke udruge Bjelovar održana je u gradskoj vijećnici 11. svibnja 2012. godine u 14,00 sati.

 

Ovom važnom događaju prisustvovalo je pedesetak gostiju, među kojima su bili zamjenica bjelovarskog gradonačelnika Đurđica Ištef Benšić, član izvršnog odbora Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga Zoran Bujišić, gospodin Slavko Lacković, regionalni koordinator Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga za Slavoniju, Baranju i Moslavinu, gospodin Božidar Vukojević, rukovoditelj HZZO-a područnog ureda Bjelovar, te dr. Saša Magaš, dijabetolog u bjelovarskom Centru za dijabetes.

Program svečane Osnivačke skupštine DUB-a otvorio je pjevački zbor Društva umirovljenika iz Velikog Trojstva, a nakon toga okupljenima se obratila medicinska sestra Centra za dijabetes Bjelovar, Daliborka Vukmanić koja je jedna od najzaslužnijih za pokretanje Udruge.

Za predsjednicu je izabrana Nataša Galović, a ukratko je predstavljen i program rada Dijabetičke udruge Bjelovar. Osim unapređenja zdravstvene zaštite oboljelih od šećerne bolesti, te poticanja ranog otkrivanja i prevencije šećerne bolesti, iz odredbi Statuta proistječu i ostali ciljevi rada i postojanja Udruge. Među njima su osposobljavanje članova Udruge i ostalih osoba sa šećernom bolešću za normalan život i rad kako bi se što lakše uklopile u svakodnevni život i društvenu zajednicu. Jedan od dugoročnih ciljeva rada Udruge je i stvaranje opće društvene svijesti o potrebama zdrave prehrane i zdravoga načina življenja, te preventivno smanjenje broja oboljelih od dijabetesa i svih njemu pratećih oboljenja i posljedica.

Okupljenima su se na kraju svečanog programa obratili gosti koji su, čestitajući osnivačima, izrazili svoje zadovoljstvo osnivanjem Udruge te su obećali svoju pomoć i suradnju u njezinu djelovanju i radu.

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.