Svjetski dan dijabetesa u našim udrugama

Svjetski dan dijabetesa u našim udrugama
Svjetski dan dijabetesa naše udruge obilježile su na razne načine - predavanjima, javnim mjerenjima šećera u krvi, izložbenim štandovima...
 
 
 
Sisak
12. studenog 2011. godine na Gradskoj tržnici Kontroba Dijabetičko društvo grada Siska provelo je  humanitarnu akciju vađenja GUK-a.
Akciji se odazvalo 250 građana, a otkrivene su povišene razine šećeri u krvi i kod osoba koje nisu znale za to.
Proslavljen je i 15. rođendan s prigodnim domjenkom, uručena su priznanja svima koji su na bilo koji način pomogli radu društva, te je druženje prošlo u ugodnom prijateljskom ugođaju, uz razgovor i iskustva o šećernoj bolesti, da bi na kraju ponovno došli do spoznaje "Zajedno smo jači"!
 
 
 
 
Jastrebarsko
Već petu godinu zaredom, osnutkom Dijabetičkog  društva Jastrebarsko, u Jaski ali i okolnim općinama Krašić, Klinča Sela i Pisarovina obiljažava se Svjetski dan šećerne bolesti, nizom događanja.
Ove godine, a povodom 14. studenog, aktivnosti su počele nekoliko dana ranije, mjerenjem šećera u krvi za građane grada Jastrebarskog u prostorijama društva, a nastavljeno u Klinča Selima u područnom Klubu dijabetičara.
Na sam Svjetski dan dijabetesa u Centru za kulturu Jastrebarsko, u organizaciji Dijabetičkog društva, održano je predavanje uz video projekciju. Gost predavač bio je prof.dr.sc. Željko Metelko sa Sveučilišne klinike "Vuk Vrhovac" iz Zagreba.  Tema ovog iznimno interesantnog izlaganja, bila je edukacija, prevencija i aktualnosti  globalnog stanja ove pandemijske bolesti suvremenog čovječanstva. Prisutni su imali priliku kroz pitanja prof. Metelku saznati više o svojim dilemama u razvoju bolesti i utjecaja na organizam od debljine do ponekad i neobjašnjivog gubitka  tjelesne težine.
Aktivnosti društva nastavljaju se otvaranjem novih prostorija za rad u Klubu dijabetičara Krašić i mjerenjima šećera građana te općine 16. studenog, te predavanjem o psihološkoj samopomoći 23. studenog u Krašiću. Ove godine DD Jastrebarsko obilježava i 5. obljetnicu osnivanja koja će se održati 29. studenog 2011. u Glazbenoj školi Jastrebarsko uz prigodni program.

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.