Poziv na DIAEURO 2012. - Europsko prvenstvo u nogometu osoba s dijabetesom u Ukrajini od 3. - 8. srpnja 2012.

Poziv na DIAEURO 2012. - Europsko prvenstvo u nogometu osoba s dijabetesom u Ukrajini od 3. - 8. srpnja 2012.

Hrvatski savez dijabetičkih udruga poziva zainteresirane da se što prije jave za formiranje hrvatskog tima, uvjet je da su stariji od 18 godina i da su se barem rekreativno bavili nogometom.

 

S obzirom na prirodu liječenja dijabetesa (bolja kontrola glikemije uz tablete/inzulin i obavezno bavljenje fizičkom aktivnošću), a nadasve radi skretanja pažnje cjelokupne europske i svjetske javnosti na problem dijabetesa, Ukrajinski dijabetički savez odlučio je organizirati DIAEURO 2012 - Europsko prvenstvo u nogometu osoba s dijabetesom.
Prvenstvo će se održati 3. - 8. srpnja 2012. godine u Kievu, Ukrajina. Čini se hvalevrijednom idejom organizacija ovakvog događaja, nakon netom završenog „pravog“ Europskog prvenstva u nogometu u Ukrajini i Poljskoj, što je izuzetno bitno radi moguće medijske popraćenosti i osvješćivanja što većeg broja ljudi na problem porasta oboljelih od ove opake bolesti. Ovakvu organizaciju odlučila je poduprijeti i Međunarodna dijabetička federacija (IDF) te je u tu svrhu i u dogovorima s FIFA-om radi njihove podrške i pomoći.

Broj osoba za tim prvenstva: ukupno 9 = 7 igrača + 1 trener + 1 liječnik

Hrvatski savez dijabetičkih udruga će za svoj tim osigurati sredstva za avionske karte i registraciju tima na prvenstvu, a Ukrajinski savez osigurava smještaj i prehranu.
U sklopu organizacije prvenstva održavat će se i edukacija o dijabetesu.

Za sve informacije kao i za prijavu javite se na mail tomislav@diabetes.hr ili na mob 091 31 31 090

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.