Varaždinski dan za pamćenje

Varaždinski dan za pamćenje

Početkom godine Varaždinsko društvo je osnovalo Klub roditelji i djeca oboljela od šećerne bolesti.

 

Uz mjesečna predavanja i druženja naša „slatka“ djeca u dobi  od 4-8 godina pozvani su od strane ZŠUG Varaždin na tradicionalni 11. Festival dječjih vrtića grada Varaždina – Dječju olimpijadu. Napokon smo dobili priliku da i mi pokažemo što znamo i kako djeca oboljela od dijabetesa mogu baš sve.
Možemo igrati nogomet, bacati loptice, trčati štafetu, nositi zastavu svojega Društva s ponosom pred oko 1.000 ljudi koji su nas pozdravili velikim pljeskom. Bili su tu naši ponosni dječaci: Rafael, Josip, Matija, Martin, Petar i Erik koje je predvodio naš slavni Nenad Šimunko, te djevojčice Pamela i Pavla u pratnji naše predsjednice  Antonije. Naši mališani igrali su hrabro nogomet protiv Mađara, a djevojčice su bacale lopticu u dalj. S tribina nas je bodrila ekipa naših dragih roditelja koji su uz navijanje i galamu uživali u prekrasnom popodnevu. U našem klubu nalaze se Varaždinci i Međimurci te nas je jako razveselio odaziv Nenada Šimunka i poticaj našim mališanima kako se lakše i bolje nositi sa svojom bolešću.

Poslije smo izmjerili šećere, nešto fino pojeli, slikali se, podijelili poklone i medalje. Bio je to dan za pamćenje. A zato danas naš šestogodišnji Josip kaže: „Teta Antonija znaš, Nenad je moj najveći prijatelj, svaki dan se čujemo“.
Zato hvala ZŠUG Varaždin i Društvu što smo se 18.5.12. družili i zabavljali te pokazali svoj djeci da mi sve možemo.

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.