Tjedan dijabetesa u vrtiću „Vrapčić“ Šenkovec

Tjedan dijabetesa u vrtiću „Vrapčić“ Šenkovec

Povodom Tjedna dijabetesa i obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti, Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin gostovalo je u Dječjem vrtiću "Vrapčić" Šenkovec.

 

Tijekom prijepodneva 15. studenog predsjednica Društva Antonija Brlek djecu je kroz igru upoznala s osnovnim karakteristikama dijabetesa.Tema je djeci bila približena uz slikovnicu "I ja imam šećernu bolest" nakon čega su i sama djeca iznosila svoja iskustva mjerenja šećera u krvi osoba s dijabetesom u njihovim obiteljima.
Kako vrtić polazi naš maleni Josip koji boluje od dijabetesa, djeca u vrtiću imaju priliku promatrati kontrolu razine šećera u krvi koju svakodnevno provode odgajateljice skupine te i na taj način postaju senzibilniji prema drugačijima od sebe.
U poslijepodnevnim satima doktor Želimir Beer održao je predavanje o šećernoj bolesti za roditelje i djelatnike vrtića, koji su nakon predavanja imali mogućnost izmjeriti razinu šećera u krvi. Ovim druženjem Društvo je steklo novo iskustvo i otvorilo novi put suradnje s vrtićima i školama Varaždinske i Međimurske županije.

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.