Obilježavanje Svjetskog dana dijabetesa u Dubrovniku

Obilježavanje Svjetskog dana dijabetesa u Dubrovniku

U jutarnjim satima u Uvali Lapad - Šetalište Kralja Zvonimira organizirano je javno mjerenje šećera u krvi u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, Udruge Slatki život i Društva za zaštitu od šećerne bolesti Dubrovnik.

 

Duž Šetališta bili su obješeni plavi baloni, a sudionici mjerenja su nosili plave marame. Plava boja i plavi krug su simbol jedinstva globalne dijabetičke zajednice kao odgovor na pandemiju šećerne bolesti.
 
Ovim aktivnostima započeli smo obilježavanje Svjetskog dana dijabetesa. Poruka, već četvrtu godinu zaredom, odabrana od Međunarodne Dijabetičke Federacije je "Dijabetes - edukacija i prevencija". Odabrani slogan za ovu godinu je: Dijabetes - Zaštitite našu budućnost.
 
Nastavak aktivnosti je na sam dan 14. studenog u 17 sati predavanjem o  prehrani oboljelih, te iskustvima iz liječničke prakse, u predavaonici Zavoda za javno zdravstvo.
 
Uz pomoć Grada Dubrovnika, uključit će se dekorativna rasvjeta Straduna u plavoj boji u razdoblju od 12. – 14. studenog 2012. godine, čime ćemo se pridružiti mnogobrojnim gradovima u svijetu koji na ovaj način potiču građane na podizanje svjesnosti o opasnostima koje nosi dijabetes.

Dubrovački portali su prenijeli informaciju o Svjetskom danu dijabetesa:
http://www.dubrovniknet.hr/novost.php?id=21132
http://dubrovacki.hr/clanak/44989/javno-mjerenje-secera-u-krvi
http://www.dubrovnikportal.com/novost_opsirnije.php?id=53032

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.