Obiteljski trodnevni kamp 3 u 1

Obiteljski trodnevni kamp 3 u 1

„Dijabetes bez granica i predrasuda“, Zadar, od 3. do 5. listopada 2014. u organizaciji Zagrebačkog dijabetičkog društva.

 
Ciljna skupina korisnika  – djeca i mladi s dijabetesom tip 1 i njihove obitelji i to:
djeca školske dobi od 7 do 14 godina i srednjoškolci od 14 do 18 godina
roditelji, braća i sestre ciljane skupine korisnika.
 
Kamp je osmišljen  u obliku raznovrsnih  trodnevnih tečajeva i radionica za ciljnu skupinu korisnika (psihološke radionice, komunikacijske radionice, prezentacija videomaterijala o životu s dijabetesom nositelja pojedinih ciljnih skupina, diskusije o svakodnevnim poteškoćama te o izazovima i iskušenjima u život uz obilje neformalnoga druženja i razmjene iskustava u okružju prekrasne prirode te neposredne blizine mora. Mjesto je održavanja kampa Omladinski hostel Zadar, koji je u vlasništvu Hrvatskoga ferijalnog i hostelskog saveza, posebnoga partnera projekta.
Budući da na području RH,  a i šire, još nije bio osmišljen projekt takvoga tipa, želja je voditeljica da takav kamp postane svojevrstan brand jer je to pilot-projekt. Dugoročno želimo da obiteljski kamp 3 u 1 postane tradicija,  pri čemu bi se kamp po mogućnosti svake godine održavao na drugome mjestu. Nadalje, zbog specifičnosti dijabetesa tip 1  klub roditelja Zagrebačkoga dijabetičkog društva želi na taj način osigurati kontinuiranu podršku i potporu među korisnicima kampa, koja bi se i u budućnosti nastavila putem društvenih mreža, e-pošte i drugih suvremenih dostupnih oblika komunikacije.
Nacionalnu važnost projekta prepoznalo je kao referentni centar za Hrvatsku i KBC Rebro  tako da će u projektu sudjelovati i prof. psihologije dr. sc. Marina Grubić, najveći stručnjak na polju psihološke podrške obiteljima djece i mladih s dijabetesom tip 1, te pedijatar dijabetolog dr. Nevena Krnić. Osnovna poruka sudionicima kampa bit će: upoznavanje, poštivanje različitosti, međusobna razmjena iskustava, grupna podrška, razvijanje komunikacijskih vještina i usvajanje i promicanje temeljne ljudske vrijednosti – tolerancije!    
Posebno skrećemo pažnju da će pozivnice za ovaj jedinstveni oblik izobrazbe i druženja na prvome okupljanju biti uručene obiteljima koje su aktivno uključene u rad svojih matičnih društava, pri čemu mogućnost za razmjenu iskustava i stvaranje roditeljsko/obiteljske infrastrukture želimo ponuditi obiteljima iz raznih dijabetičkih udruga diljem Lijepe Naše. Želja nam je povezati djecu s dijabetesom i njihove obitelji bez obzira na to kojoj udruzi ili području pripadaju jer je teret života s dijabetesom svima zajednički! 
 
Detaljnije o projektu uskoro na mrežnim stranicama društva. 
 
Voditeljice projekta:
Snježana Prgomet Andrlić, predsjednica Kluba roditelja Zagrebačkoga dijabetičkog društva
Damira Car Kapor, zamjenica Predsjednice Kluba roditelja Zagrebačkoga dijabetičkog društva
 
http://www.zadi.hr

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.