UH radionica 2

UH radionica 2

Kada u kino dođe nastavak nekog filma koji nam se jako svidio, odemo li ga pogledati? – DA.
Da li nam se nastavak svidi?  - često baš i ne toliko....

 

Srećom to nije slučaj s „Ugljikohidratnom radionicom 2“!
Ne samo da je došlo više ljudi nego prošle godine, već nas je pratio stari sponzor i još jedan novi – ako to nije znak kvalitete – ne znam što jest...

Nešto manje od 50 osoba se jedne sunčane subote sastalo na Bundeku na roštilju. Ali to nije bio običan roštilj... Na običnom roštilju se običan dijabetičar „nalije“ inzulinom, nekad čak i promaši „timing“ uboda ili pak dozu inzulina, pa završi u nekoj hiper ili hipoglikemiji... (svaka čast iznimkama)

Zašto?
Vjerovali ili ne - odgovor leži u tradicionalnoj hrvatskoj kuhinji koja sadrži mnoštvo loših ugljikohidrata (u ovom konkretnom slučaju kruh), te loše edukacije.

Ovo je bio jedan sasvim drugi roštilj, roštilj na kojem su neki doslovce rekli: „vidi, vidi, pa ne mora se imati visok GUK nakon dobrog obroka...“. Ovdje smo na praktičnim primjerima ispravljali dugogodišnje „krive Drine“ i pokazali smo da se uz malo truda, znanja i  dobre volje; može fino pojesti, uzeti malo inzulina i imati dobre šećere.

Na žalost, to i danas u 21 stoljeću mnogim dijabetičarima zvuči nemoguće; usprkos „najboljim doktorima“, „najboljoj edukaciji“ i slično..

Probajte sami doma – napravite npr. roštilj, uz njega povrće koje najviše volite i najvažnije -smanjite dozu inzulina.  – ...Ugodno ćete se iznenaditi, a „U slučaju nepridržavanja uputa – za hipoglikemije ne odgovaramo“ :)

Hvala fenomenalnim sponzorima NovoNordisku i Medilabu što su s nama proveli odlično popodne na Bundeku i vidimo se opet.

Davor

Tražilica

Copyright © 2019 HSDU. Sva prava pridržana.
Designed and developed by Dedal komunikacije d.o.o.